Header Over De Collectie

KPN sponsor van ‘Late Rembrandt’

Het Rijksmuseum presenteerde in het voorjaar van 2015 voor het eerst – en waarschijnlijk voor het laatst – een groots overzicht van de late werken van onze allergrootste schilder, Rembrandt van Rijn. Meer dan 100 werken uit topmusea en privé-verzamelingen van over de hele wereld waren hier te zien. De expositie is geweest, maar KPN - hoofdsponsor van het Rijksmuseum - wil graag dat er nu nog steeds genoten kan worden van deze bijzondere tentoonstelling de ‘Late Rembrandt’. Ontdek hier alsnog deze bijzondere expositie.

Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken en wist een ongekende diepgang in zijn werk te brengen. Het leidde tot zijn meest gedurfde, individualistische en intieme werk en maakte de late periode van zijn leven tot de meest onderscheidende, vernieuwende en uitzonderlijke fase in zijn carrière.

“Voor het eerst kon een nieuwe generatie kennismaken met het beste werk van de allergrootste schilder die ons land voortbracht”

Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum
Ontdek ‘Late Rembrandt’ online
Inlinevideo Posterimage
KPN Commercial

De schilderijen die hij in deze periode van zijn leven maakte, waaronder het Zelfportret met twee cirkels (Kenwood House, Londen), het Familieportret (Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), de Zegen van Jacob (Gemäldegalerie Alte Meister, Kassel) en Het Joodse Bruidje (Rijksmuseum) zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.

Met meer dan 100 schilderijen, tekeningen en prenten presenteerde het Rijksmuseum met ‘Late Rembrandt’ een uitgebreid overzicht van het werk van de meester tussen ca. 1652 en zijn dood in 1669. De schilderijen en tekeningen komen uit vooraanstaande musea en particuliere collecties uit Europa en de VS. Het was voor het eerst dat Rembrandts late werken bij en naast elkaar getoond werden.

Text Image Wim Pijbes

Wim Pijbes over 'Late Rembrandt'

Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum, nodigt je alsnog uit om ‘Late Rembrandt’ online te ontdekken met de online rondleidingen met commentaar van Jort, André, Mart en Sophie.
Recordbezoek tentoonstelling Rijksmuseum

Late Rembrandt trekt ruim een half miljoen bezoekers